« Terug naar blog overzicht

Nieuwe voorwaarden van Facebook in januari 2015

Facebook is weer in het nieuws, de nieuwe voorwaarden van 2015 zijn bekend. Of je daar blij van moet worden is een tweede. Facebook krijgt dus de rechten op jouw geplaatste foto’s, informatie en video’s.

Als je akkoord gaat met de voorwaarde van 1 januari 2015 moet je weten dat Facebook jouw profiel overneemt. Bij akkoord heeft Facebook het recht om jouw foto’s en informatie te gebruiken voor advertenties. Dat is niet het enige ook je video’s mogen gebruikt worden zonder daar toestemming voor te vragen. Ze worden eigenaar van al jouw informatie, foto’s en video’s waar ze niet voor hoeven te betalen en die wereldwijd verspreid kunnen worden.

Letterlijk geciteerd:

Artikel 9.1

Je geeft ons toestemming je naam, profielfoto, inhoud en informatie (zoals een merk dat je leuk vindt) te gebruiken voor commerciële, gesponsorde of gerelateerde inhoud die door ons wordt aangeboden of verbeterd. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een bedrijf of een andere entiteit toestaat ons te betalen om je naam en/of profielfoto met je inhoud of informatie te tonen, zonder dat je daarvoor compensatie krijgt. Als je een specifieke doelgroep hebt geselecteerd voor je inhoud of informatie, respecteren we bij het gebruik je keuze.


Niet alleen jouw profiel maar ook alle berichten waar je in getagd bent zijn zichtbaar voor Facebook en mogen er mee doen wat hun willen. Dus denk twee keer na of je akkoord gaat met de voorwaarden!

Eventueel Facebook verwijderen?

Verwijderen van je facebook account is niet een kwestie van 1 druk op de knop. Via deze link: https://www.facebook.com/help/delete_account gaat dat het snelste. Je moet je wachtwoord invullen en dat twee weken NIET op Facebook inloggen, niks liken niemand toevoegen en geen foto’s uploaden. Dan is je account na twee weken verwijderd. Log je wel in dan wordt je account automatisch weer geactiveerd. Lukt het je wel om twee weken niet op je facebook in te loggen dan ben je facebookloos.