« Terug naar blog overzicht

Wat zijn meta- titels, keywords en description?

Aan de hand van de inhoud van een pagina in jouw website bepalen zoekmachines welke zoektermen een bepaalde pagina heeft en waarop deze gevonden moet worden. Het is daarom ook zeer van belang om een specifiek onderwerp te benoemen in de inhoud. Zorg dat niet alle teksten op de website overal door elkaar staan maar plaats alle teksten los van elkaar op losse pagina's. Het is voor zoekmachines veel meer van belang dat de inhoud van één zoekterm goed beschreven wordt dan dat alle mogelijke zoektermen verwerkt zijn in één tekst.

Aan de hand van de inhoud van een pagina op een website bepalen zoekmachines welke zoektermen een bepaalde pagina heeft en waarop deze gevonden moet worden. Het is daarom ook zeer van belang om een specifiek onderwerp te benoemen in de inhoud. Zorg dat niet alle teksten op de website overal door elkaar staan maar plaats alle teksten los van elkaar op losse pagina's. Het is voor zoekmachines veel meer van belang dat de inhoud van één zoekterm goed beschreven word dan dat alle mogelijke zoektermen verwerkt zijn in één tekst.

Meta-tags zijn als het ware kleine aanwijzingen die je een zoekmachine geeft, die vertellen waarover jouw website pagina gaat. Je kunt dit specificeren in 3 onderdelen. De title (titel), keywords (trefwoorden) en description (omschrijving).

Wat is de metatag: title?

In deze metatag geef je de pagina een naam, deze staat bovenaan in de browser en is te vinden in zoekmachines. Geef hier een natuurlijke naam aan de pagina waarin je in een paar woorden duidelijk aangeeft waar de pagina over gaat. De metatag is een belangrijk element om je vindbaarheid van je pagina in zoekmachines te optimaliseren. Kies deze dus wijs!

Wat is de metatag: keywords?

In deze tag geef je aan wat de trefwoorden zijn voor de pagina. Geef hier duidelijk in komma gescheiden aan waar de pagina over gaat. Voor deze pagina zouden dat bijvoorbeeld zijn: metatags, title, keywords, description, zoekmachines, titel, trefwoorden, omschrijving. Hiermee wordt duidelijk aangegeven op welke zoektermen de pagina gevonden dient te worden. Uiteraard is het mogelijk dat op andere zoektermen de website ook gevonden worden. Er is veel discussie over de relevantie van het vermelden van metatags. De invloed van deze keywords schijnt laatste jaren af te zijn genomen. Echter, kan het natuurlijk sowieso geen kwaad om ze te vermelden.

Wat is de metatag: description?

In deze metatag geef je in het kort aan wat de omschrijving van de pagina is. De zoekmachines gebruiken deze tag voor de introduceerde tekst in hun resultaten overzicht. Geef hier duidelijk en op een menselijke manier aan waar de pagina over gaat. Deze tag kan ook helpen om je plaats in de zoekmachines te verbeteren. Belangrijk is dat deze tekst overeenkomt met de inhoud van de pagina.