« Terug naar blog overzicht

Smartwatches, meer dan alleen tijd

Vele zien het als de opkomende hype een horloge waar je niet alleen de tijd op kan zien, maar ook berichtjes op kan ontvangen, foto’s mee kan maken en apps op kan installeren. Er wordt steeds meer mogelijk en er komen steeds meer opties aan.

Ook Apple gaat een smartwatch uitbrengen in meerdere varianten. Verschillende kleuren en materialen: Roestvrij staal, zwart roestvrij staal, zilver aluminium, donkergrijs aluminium, 18-karaats geel goud en 18-karaats rood goud. Dit betekend dat er ook verschillende prijzen per materiaal zullen komen.

Dit is de collectie van Apple. Die bestaat uit de Apple Watch, dat is het meest standaardmodel voor de doorsnee gebruikers. De Apple Watch Sport is voor de sportieve tak en heeft een speciaal glas van Ion-x wat erg sterk is, het horloge heeft ook een rubberen band wat het een sportieve uitstraling geeft. Op deze variant zijn er veel opties die te maken hebben met gezond leven en bewegen. Een 18-karaatse behuizing en het display die wordt beschermd door gepolijst saffierglas. Dat is de Apple Watch Edition. Om ervoor te zorgen dat het horloges goed staat op verschillende polsen is elk model in twee maten verkrijgbaar 38 en 42 mm.

Smartwaches

De basis functies van die de iPhone bevat zullen ook via de smartwatch beschikbaar zijn. Muziek luisteren, mailen, je agenda bij houden en zelfs bellen. Er is ook een koppeling dat je direct over kan schakelen naar de iPhone. Een voorbeeld: Je bent begonnen met het schrijven van een e-mail maar je wilt toch even verder gaan op de Iphone dan zie je precies het mailtje waar je aan begonnen bent op het scherm van je telefoon.

Hoe goed Apple het ook gaat doen en hoe mooi de collectie er ook uit ziet, in het eerste kwartaal zijn er al zo’n 700.000 smartwatches verscheept. Daarvan was 71 procent van Samsung.

SmartwachesDe Samsung Gear 2 is de topper. Dat komt omdat het scherm erg lekker op de pols ligt dat dat heeft te maken met het gebogen Amoled scherm.
Het klokje is in twee kleuren verkrijgbaar zwart en wit. Ook is de Gear 2 water en vuil afstotend.
Denk je nu, ik wil ook een smartwatch dan raad ik je aan om op beslist.nl te kijken. Daar vindt je de grootste collectie slimme klokjes.