« Terug naar blog overzicht

Wat zijn Bitcoins?

Het nieuwe goud wordt het al genoemd. De bitcoin, de compleet virtuele munt waar je geen bank voor nodig hebt! Lees meer in deze blog over het gebruik van Bitcoins en hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Het nieuwe goud wordt het al genoemd. De bitcoin, de compleet virtuele munt waar je geen bank voor nodig hebt!

De bitcoin gebruik je niet alleen online maar veroverd nu ook de gewone markt. Zo kan je in Delft een kopje koffie afrekenen met jouw bitcoins of je eten bestellen via thuisbezorgd.nl is ook geen probleem. Zo blijft de lijst elke dag door groeien.

DIGITAAL GELD

Maar wat is het precies? Het is digitaal geld, wat in een digitale portemonnee zit waar alleen jij toegang tot hebt. Je mag zelf bepalen hoeveel je overmaakt en waar naar toe. De transacties duren ongeveer 15 minuten en zijn ook nog is anoniem. Zeer in trek bij computernerds en criminelen. Ook beleggers zijn geïnteresseerd in het digitale geld en zien het als een investering. Er word verwacht dat bitcoins namelijk veel geld waard kunnen worden aangezien ze op een gegeven moment schaars kunnen worden.
Er zijn verschillende websites waar je je euro’s kan inwisselen voor bitcoins. Voordat je dat gaat doen moet je eerst een digitale portemonnee hebben. Die is aan te maken op bijvoorbeeld www.blockchain.info. Als je een portemonnee hebt en de bitcoins gekocht hebt kan jouw bitcoin avontuur beginnen.

MINEN

Een van de manieren om geld te verdienen met bitcoins is door te minen. Minen is het oplossen van hele moeilijke wiskundige sommen en als je de som hebt opgelost krijg je daar bitcoins voor. Minen kan je ook in een zogenaamde mining pool, dat houd in dat je met meerdere computers de krachten bundelt en de opbrengst verdeelt. Dit alles aan de hand van de rekenkracht die zij erin stoppen.
De moeilijkheidsgraad van het minen naar bitcoins stijgt enorm, hoe meer bitcoins er al gemind zijn hoe moeilijker het word.