« Terug naar blog overzicht

Whats happening next

Er worden zo veel nieuwe coole dingen ontwikkeld de laatste tijd dat ik benieuwd ben wat er allemaal niet zal komen. In deze blog heb ik 3 op het moment populaire gadgets voor jou op een rijtje gezet. Het zal je verbazen hoeveel er tegenwoordig al mogelijk is.

What’s happening next

Er worden zo veel nieuwe coole dingen ontwikkeld de laatste tijd dat ik benieuwd ben wat er allemaal niet zal komen. In deze blog heb ik 3 op het moment populaire gadgets voor jou op een rijtje gezet. Het zal je verbazen hoeveel er tegenwoordig al mogelijk is.

3D printers
Een 3D printer is te vergelijken met een soort minifabriekje die ter plekke objecten kan uitprinten, niet met inkt op papier, maar echt in 3D. Wat je nodig hebt is een digitaal bestand van het object in 3D wat je later moet omzetten in een STL file om het te kunnen printen.

Materiaal om mee te printen, je zal het niet gelijk geloven maar van een plastic bekertje tot gouden sieraden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat komt door de vele materialen. Denk aan roestvrij staal, titanium, messing, hout en ga zo maar door de keuze is reuze. Dat alles is makkelijk online te bestellen, ik heb een overzichtelijke site gevonden waar de keuze aan materialen optimaal is: www.3dfilamenten.nl

Wat zeker niet kan ontbreken is de 3D printer zelf. Er worden er genoeg op het internet aangeboden maar ze worden ook verkocht in de winkels. Voor een passend advies zou ik een winkel opzoeken bijvoorbeeld Ridix in Rotterdam die het grootste assortiment van Europa heeft.

Een leuke en betaalbare variant op de 3D printer is de 3D pen die de 3Doodler heet.  Je tekent met plastic dat verhit wordt in de pen en afkoelt zodra het eruit komt. Dat betekend dat je omhoog kan teken en zo elke gewenste vorm in 3D kunt tekenen.

Drone
Ze zijn in het nieuws de drones maar wat is het nou eigenlijk precies? De afkorting die ook gebruikt wordt voor de drones is UAV dat staat voor Unmanned Aerial Vehicile.  Maar wat is het? Een drone is een onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord. De drones kunnen op afstand bestuurd worden, het kan zijn dat de bestuurder in de buurt is, maar ook op duizenden kilometers afstand. Een route instellen voor de drones is ook mogelijk dan vliegen ze de route die voor geprogrammeerd is.

De drone komt steeds meer in het bereik van normale mensen. Dat komt omdat er veel varianten drones zijn. Er zijn mini drones die je al kunt kopen vanaf €79,50. De wat specifiekere  drones zijn rond de 1100 euro en deze zijn voorzien van een ingebouwde HD camera. De drones komen oorspronkelijk uit het leger, ze worden meestal gebruikt om taken uit te voeren waarbij een bemande vlucht te gevaarlijk is. Tijdens een oorlog helpen de drones informatie te winnen en met het afleveren van bommen. Deze militaire drones kosten miljoenen euros terwijl er een simpele te koop is voor een paar tientjes. Het verschil zit hem in de grootte, de afstand van besturing, het materiaal en de camera die er onder geplaatst is.

Virtual reality-bril
Het idee is simpel, via een bril met een ingebouwd scherm krijg je beelden te zien. Verder ontvang je geen informatie meer van de ruimte waar je je in bevind dat komt omdat de bril je ogen volledig afsluit. Zo lijkt het alsof je in een andere wereld bent beland. Het gaat zelfs zover dat je een speciale accessoire hebt dat jouw stappen op een lopende band vertaalt naar de bewegingen in de virtuele wereld.

De laatste week is er veel gebeurt rondom virtual reality. Er worden grote stappen gemaakt door HTC, Samsung en Oculus Rif maar ook door Sony. Vorige week onthulde Sony zijn verbeterde Project Morpheus met hoge beeldverversing en een comfortabel ontwerp. De bril van Sony is bedoelt als een verlengde van je Playstation 4 en moet het meeste spelplezier opleveren.

De virtual reality bril Oculus Rift is het op het moment de meest spannende en innovatieve gameproject van het moment. Ze hebben het afgelopen jaar aardig door ontwikkeld en werken ook samen met Samsung aan de Gear VR. Aan het einde van 2015 wordt voorspelt  dat Oculus Rift op de markt voor de consumenten en zal de prijs tussen de 200 en 400 euro kosten.

Samsung daarin tegen heeft een flinke stap gemaakt door de Gear VR op de markt te brengen. Het idee is simpel: Door de Galaxy Note 4 in de Gear VR te plaatsen schakelt de bril automatisch over naar een speciale interface voor virtual reality. Dit gebeurt zonder kabels of pc want als display wordt het scherm van de telefoon gebruikt.

Je kan de bril dus gebruiken in samenwerking met games maar kan ook worden gebruikt door makelaars om klanten een virtuele rondleiding door een potentieel huis te geven. Een bril waar wij nog veel over gaan horen.